Gå til: Fremtidens Landskaber - Modul 1

- Hvordan får vi plads til mere energi, biodiversitet og klimatilpasning?


Er du nysgerrig på fremtidens landskaber? Vil du gerne forstå, hvordan krav og nye behov til vedvarende energianlæg, skovrejsning, lavbundsjord, beskyttet natur, omlægning af landbrugsjord og biodiversitet vil påvirke vores landskaber – og hvordan du kan være med til at forme dem?

Kurset tager udgangspunkt i det specifikke landskab omkring Spørring i Aarhus Kommune – et kulturhistorisk landskab, der står over for store forandringer i de kommende år. Vi udforsker udviklingen af fremtidens landskaber, fra deres kulturhistoriske rødder til de mange nye behov, der kræver ændret arealanvendelse. Vi skaber en forbindelse fra landskabets lange historie og hvorfor vores landskaber ser ud, som de gør i dag, til de store forandringer, vi står overfor.

Fremtidens landskaber handler ikke kun om ny arealanvendelse, energikrav og planlægninger – det handler om æstetik og sanselighed. Det er en arkitektonisk opgave, som vi alle kan og bør engagere os i. Kurset søger at udvikle et fælles sprog, der danner grundlag for dialog om udformningen af fremtidens landskaber. Dette vil gøre os i stand til at blive mere konkrete og præcise i vores beskrivelser af det, vi oplever, og det, vi ønsker for fremtiden.


Kursets opbygning:
Modul 1: Hvordan får vi plads til mere energi, biodiversitet og klimatilpasning?
Kursusgangen den 08. oktober afholdes hos FO-Aarhus med fokus på skaber Spørring, for at skabe en en forbindelse fra landskabets lange historie og hvorfor vores landskaber ser ud, som de gør i dag, til de store forandringer, vi står overfor.

Modul 2: Landskabsvandring i Spørring
Kursusgangen den 10. oktober afholdes som en landskabsvandring i Spørring Grusgrav. Hvor vi viser og fortæller om landskabets forandring. 

Husk at tilmelde dig begge moduler, hvis du ønsker at deltager i både undervisning og landskabsvandringen i Spørring. 

Om underviserne:
By- og landskabsarkitekterne Kasper Albrektsen og Jakob Ørum har i de seneste år forsket og arbejdet i krydsfeltet mellem landskabernes kulturhistorie, nutidens landskaber samt fremtidens krav og ønsker. I dag er de begge tilknyttet Arkitektskolen Aarhus, hvor deres forskning fokuserer på, hvordan arkitektonisk planlægning kan skabe større sammenhæng og helhed i landskabet. På dette kursus vil de dele deres forskning og erfaringer for at give nye perspektiver på den kommende omdannelse af vores landskaber og den ændrede arealanvendelse. De håber at kunne bidrage med nye indsigter i landskabernes foranderlighed, æstetik og sanselighed samt udvide vores sprog og forståelse for landskabets konstante forandring.

Kurset tilbydes som en del af Aarhus Arkitekturuge 2024, og er blevet til i samarbejde mellem Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og FO-Aarhus.  


Vi glæder os til at se jer og håber, at I vil være med!


Kursusnummer
24-1859

Dato og tid
Tir 08.10.2024 15:00-18:00

Underviser
Fleksibel Undervisning

Sted
Vester Allé 8
Vester Allé 8
8000 Aarhus C

Lokale
VA8-203 (21 pers.)

Pris

50,- Almen

Del på Facebook

FO Aarhus


Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Telefon: 87 46 45 00
Mail: info@fo-aarhus.dk
CVR: 58 96 19 14
Telefontid: Man-Fre 9.00 - 15.00