Syltning og kryddersalt
Syltning er oprindeligt en metode, som man har brug til at
konservere maden med. Men i dag bruger man den også til lave forskellige
smagsvarianter med. Man kan både sylte med en eddikelage, men man kan for
eksempel også saltsylte citroner. Ud over at sylte og saltsylte kommer vi på
kurset også til at lave vores egen kryddersalt. Og så kommer vi til at lave
flere forskellige ting, der kan være gode som fx værtindegaver eller
hjemmelavede julegaver.
På kurset vil vi også lave lidt aftensmad med forskellige
syltede elementer.
Tag gerne selv et par rene sylteglas med.
Om underviseren
Hirse Christensen er et kæmpe madøre og har undervist i
madlavning i flere år. De sidste to somre har hun med fuld passion drevet to
spisesteder på nordvestkysten, @hirseriet. Hun har en professionsbachelor i Fødevareteknologi
og applikation og har altid et ben inden for i fødevareindustrien. Derfor har
hun også et godt kendskab til de råvarer, vi bruger på madholdene.
Det er vigtigt for Hirse, at vi hygger os, mens vi er i
gang, og at man går hjem med en god håndfuld tips og tricks til madlavningen
derhjemme, som kan gøre hverdagen lettere.