Bær Dig Dygtigt Ad - kursusforløb for familier og alle andre der vil leve mere bæredygtigt

Bær Dig Dygtigt Ad - kursusforløb for familier og alle andre der vil leve mere bæredygtigt  

FO-Aarhus præsenterer Bær Dig Dygtigt Ad. Over fem torsdage i november inviteres familier og alle andre til et kursus, hvor vi sætter fokus på at leve og handle bæredygtigt. Kurset henvender sig til alle der vil leve mere bæredygtigt. Voksne deltagere kan gratis tage en ung de kender med (fra 12 år). Bæredygtighed fylder meget i medierne og i samfundsdebatten, men hvordan gør man egentlig? Hvordan skal jeg bære mig ad, hvis jeg gerne vil leve mere bæredygtigt? Over fem aftener vil vi dykke ned i fem centrale temaer, og I redskaber til at leve og handle bæredygtigt. Vel mødt!   

  

28.10: INTRODUKTION: Gør en forskel!   

Hvad kan og vil jeg selv gøre i den grønne omstilling? Hvordan kan jeg påvirke min nærmeste omgangskreds og hvordan kan jeg gøre en forskel i samfundet? Aftenen byder på en guidet tur gennem forskellige temaer inden for bæredygtighed, hvor du bliver hjulpet til at få øje på dine egne handlemuligheder inden for grøn omstilling. Du går fra mødet med en plan, du selv har lagt for, hvor du vil gøre en forskel.  

Program: Vekslen mellem korte inspirationsoplæg og dialog om grøn omstilling. Vi tager afsæt i en handlingsorienteret tilgang til at arbejde med bæredygtighed. Dialogen handler om at afdække og inspirere hinanden til, hvad vi allerede gør, som er bæredygtigt, og hvor vi hver især kan skrue op for bæredygtigheden – både i eget liv, i egen omgangskreds og på samfundsniveau. Der arbejdes med udgangspunkt i et klimahjul og går hjem med en udkast til en handlingsplan, som de selv har lavet, der beskriver skridt på vejen til flere bæredygtige valg i hverdagen.  

Undervisere:  Mai Damgaard Rasmussen, CEO og grundlægger af Nordens første FoodFilmFestival indenfor kultur, mad og medier. 

Tid: torsdag den 28. oktober kl. 18-20.45  

Sted: FO-byen, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C. Lokale 210 

 

  

04/11:  HJEM & LIV: Hvordan bliver vores hjem bæredygtigt?  

Aftenens tema har fokus på, hvordan vi kan få hverdagen til at fungere mere bæredygtigt. Det handler bl.a. om transport, hjemmearbejde, energiforbrug og Netflix. Det handler om alle de varer, vi slæber hjem fra butikkerne eller bestiller på nettet og ikke mindst, når vi skal af med det igen som affald. Efter denne aften vil I ikke være i tvivl om, hvorfor eller hvordan jeres affald skal sorteres. Kort sagt så handler denne aften om hjemmet som et system, der kan gøres mere bæredygtigt til gavn og glæde både for familien og for omverdenen. Aftenen vil veksle mellem oplæg, facts og praksisnære øvelser.  

 

Underviser: Sofie Egel Dyhr Nyboe Andersen, Kommunikations- og Udviklingskonsulent hos Aarhus Omstiller, Aarhus Kommune og Kristina Jungdal Nielsen, cand. mag i idehistorie og praktikant hos Aarhus Omstiller, Aarhus Kommune  

Tid: torsdag den 04. november kl. 18-20.45   

Sted: Verdensrummet - Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C. (Verdensrummet ligger ”i stueplan” på Dokk1’s østlige side – tæt på der, hvor samsøfærgen lægger til.) 

 

  

11/11: SKAB, BRUG & DEL: Hvordan kan vores forbrug blive bæredygtigt?  

Aftenen vil foregå hos den gentænkte genbrugsstation REUSE på Sydhavnen. For første gang i REUSE’s historie holder de aftenåbent og vil byde på et spændende program, hvor koordinator på REUSE Peter Christensen vil byde velkommen og fortælle historien om en anderledes genbrugsstation i Aarhus:  

  • Om et sted; hvor alt det, der normalt er forbudt på en genbrugsstation, er tilladt. Animeret af slogans som ”en mands sofa – en anden mands morfar”  

  • Om Aarhusianerne, der har lært at kigge en ekstra gang på de ting, der er på vej til at blive smidt ud; om ikke det kunne få et ny liv i andres hænder?  

  • Om hvordan næsten 2 tons møbler og forskellige effekter dagligt finder nye ejere på Sydhavnen.  

    Efter en rundvisning på pladsen og backstage vil der blive afholdt en krea-workshop orkestreret af REUSE’s frivillige.   

     

    Underviser: Arkitekt og koordinator hos REUSE Peter Christensen + frivillige fra REUSE   

    Tid: torsdag den 11. november kl. 18.30-20.30   

    Sted: REUSE, Jægergårdsgade 170, 8000 Aarhus C  

    Husk: Varmt og fornuftigt tøj  

     

     

    18/11: SPIS & GRO: Hvordan får vi bæredygtighed ind i køkkenet?  

    Vi mødes til en aften med masser af informationer og hands-on-erfaring om bæredygtighed i køkkenet. Vi skal tale om, hvordan vi ved at udnytte vores rester bedre kan forhindre madspild. Vi skal også tale om CO2, emballage og indpakning, og hvad vi kan gøre for f.eks. at minimere brugen af emballage i køkkenet og i vores madpakker. I vil få brugbare og konkrete tips til at arbejde mere bæredygtigt hjemme hos jer selv.  

    Vi medbringer smagsprøver på et væld af gode idéer og sørger for, at I kan tage hul på det samme derhjemme. Og så viser vi jer nogle af processerne denne aften.  

     

    Undervisere: Katrine Daugaard, Cater og Anne Enevold Henriksen, professionsbachelor i ernæring og sundhed. Katrine og Anne arbejder til dagligt i Kaffé Fair Aarhus, som er en socialøkonomisk virksomhed. Katrine og Anne arbejder hver dag for, at køkkenet er et spændende læringsmiljø, hvor tanker om bæredygtighed spiller en stor rolle. Og kan prale med at have et madspild, som er næsten lig nul.   

     

    Tid: torsdag den 18. november kl. 18.00-20.00  

    Sted: Kaffé Fair, Edwin Rahrs Vej 33, 8220 Brabrand   

     

     

    25/11: VÆREDYGTIGHED: Hvordan får vi bedre mental trivsel i hjemmet?  

    Er du bekymret for fremtiden? Klimastresset? Mærker du både håbet og afmagten, og måske også din egen ulyst til at ændre vaner? For at skabe bæredygtighed i det ydre har vi også brug for at være gode til at være, for den indre og ydre bæredygtighed hænger sammen. Derfor er der brug for at styrke den indre ro, dele vore tanker med hinanden og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget.  

    Hvad gør mig glad, bange eller ked af det? Hvad giver mening? Hvordan vil jeg gerne være en del af verden? At finde sit ståsted og navigere ud fra et etisk kompas gør det langt lettere at handle i en til tider kaotisk verden. Og når vi handler sammen for en bæredygtig fremtid i små og store fællesskaber, fra familier til bysamfund, så bliver selve rejsen ikke bare grøn, men også sjov og farverig.  

    En aften med oplæg og dialoger, øvelser og spil.  

     

    Underviser: Lone Belling, foredragsholder og ledelseskonsulent med fokus på bæredygtighed, samskabelse og mindfulness og forfatter bl.a. til bøgerne Bæredygtighed – fra moralsk pegefinger til etisk kompas (Muusmanns forlag, 2019), Din bæredygtige kalender (Muusmanns forlag, 2019) og Bæredygtig dannelse – skitser til en empatisk verden’ (Dafolo, 2017).  

    Tid: torsdag den 25. november kl. 18-20.45   

    Sted: FO-byen, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C. Lokale 210 

      

     

    Pris for kurset: 250 kr.  

Prisen for kurset er for en voksen + en ung fra 12 år. I prisen er inkluderet lidt let forplejning til at stille den værste sult. 



Tor28.10.202118:00-20:45
Tor04.11.202118:00-20:45
Tor11.11.202118:30-20:20
Tor18.11.202118:00-19:50
Tor25.11.202118:00-20:45

Kursusnummer
21-1863

Første mødegang
Tor 28.10.2021 18:00-20:45

Sidste mødegang
Tor 25.11.2021 18:00-20:45

Underviser
Flere Lærere

Sted
Skiftende undervisningssteder

Lokale
ude og inde

Pris

250,- Almen
250,- Deltager anden kommune

Del på Facebook

FO Aarhus


Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Telefon: 87 46 45 00
Mail: info@fo-aarhus.dk
CVR: 58 96 19 14
Telefontid: Man-Fre 9.00 - 15.00