Ud i verden med Inga - Aloha fra Hawaii på Zoom

Midt ude i Stillehavet ligger en gruppe af øer, der er dannet af vulkaner. Lavastrømme og lugten af svovl. Sådan kender vi Hawaii.
Polyneserne kom langsvejs fra i primitive både. Med dyr og planter. Kvinder, mænd og børn. Som en anden Noahs Ark. Og gik i land langt fra fastlandet. Igen og igen fandt de tilbage til øerne ved hjælp af en højtudviklet sans for navigation. De læste bølgerne, følte vandets temperatur og smagte sig frem til saltindholdet. Og lagde mærke til fuglene i luften. På den måde kunne de orientere sig og afgøre, om de var tæt på en landmasse. Tæt på Hawaii. 
Polyneserne slog sig ned og grundlagde de første samfund på øerne. Gav steder navne. Navne, som senere blev gjort mere mundrette af de amerikanere, der lidt efter lidt overtog øerne. Soldater og militærbaser. Elvis på Hawaii.

Du kan næsten høre musikken og se de smukke piger i bastskørter danse hula hula for dig. Og mærke skumsprøjtet fra bølgerne, når jeg viser billeder fra min 14 dages rundrejse i efteråret 2019, hvor jeg besøgte 4 af øerne. Fløj i helikopter, vandrede i fantastiske landskaber og så planter, der kun findes der. Lige der. På Hawaii.  Det er fortællingen om interessemodsætninger, truet kultur og udfordret natur. I solnedgangen og under stjernerne. 

Foredraget er et af fire. Du kn købe de fire foredrag her

Inga Kofoed Andersen siger om sig selv:

Geologien blev min skæbne – en fascination af det danske landskab bestemte studieretningen og førte mig senere et smut forbi Miljøministeriet. Efter 10 år sagde jeg farvel til skærmtid, computermodeller og endeløse rækker af møder. Og nyder i dag at være rejseleder for Albatros, Best Travel og andre danske rejsebureauer – hvor rejsen går til floder, vulkaner og bjerge i Europa, USA og Afrika.

De sidste 25 år har jeg holdt foredrag om natur, kultur og maratonløb. Og jeg underviser kommende lærere i geografi på læreruddannelsen i Haderslev.

Ledige pladserLedige pladser

Kursusnummer
21-1557A

Dato og tid
Ons 28.04.2021 13:00-14:50

Underviser
Inga Kofoed Andersen

Undervisningssted
Digital undervisning

Lokale
Online

Pris

60,- Almen
60,- Deltager anden kommune


FO Aarhus
Frederiksgade 78C
8000 Aarhus C

Skoleleder: Torben Dreier

Telefon: 87 46 45 00

CVR: 58961914

Telefontid: Man-Fre 9.00 - 13.00 pt.

Gå gennem porten og ind i gården. Følg de grønne skilte. Find direkte mails og telefonnumre på www.fo-aarhus.dk

Medlem af Fora
;